KILPAILUOHJE

Lataa kilpailuohje PDF-tiedostona.

Sisältää ennakko-ohjeen ja käsiohjelman tiedot.

Ota kilpailuohje mukaan kisapaikalle!

ILMOITTAUTUMISLOMAKE <- klikkaa linkkiä

KILPAILUN AIKATAULU

Perjantai 14.5.2010
18.00       Kilpailukeskus avataan
20.00       Ilmoittautuminen alkaa
23.00       Ilmoittautuminen päättyy ja hiljaisuus alkaa

Lauantai 15.5.2010

6.30         Hiljaisuus päättyy
6.30-9.00 Aamupala
7.30         Ilmoittautuminen alkaa
9.00         Ilmoittautuminen päättyy
9.15         Lipunnosto ja avajaiset
9.30         Harmaan sarjan ensimmäiset vartiot matkaan
9.45         Ruskean sarjan ensimmäiset vartiot matkaan
10.00       Sinisen ja punaisen sarjan ensimmäiset vartiot matkaan
10.20       Viimeisten vartioiden lähtö
10.00       Tiedotustilaisuus kutsuvieraille ja huoltajille
22.12       Aurinko laskee yörastilla
23.41       Pimeys yörastilla
  
Sunnuntai 21.5.2006
10.00       Ensimmäisen vartio saapuu maaliin (arvio)
10.30 –    Lounas
14.00       Viimeinen vartio saapuu maaliin (arvio)
15.30       Palkintojen jako (arvio, pidetään mahdollisimman pian)
19.00       Kilpailukeskus suljetaan

KILPAILUN JÄRJESTÄJÄT

Järjestävät lippukunnat
Ilvespartio, Jämsän Jokipartio, Kaipolan Tiirat, Keurusseudun Partiolaiset, Kuoreveden Kotkat, Kurun Kontiot, Mäntänvuoren Partiolaiset ja Stoolin Partiolaiset

Tuomarineuvosto
Puheenjohtaja            Juha Mäenalusta, Tampereen Kotkat (Valumallinpolku 2 a 404, 33100 Tampere) p. 040 5680204
Kilpailun johtaja          Satu Soutolahti, Keurusseudun Partiolaiset
Valvoja                        Minna Veiranto,  Pirkkalan Pirkot
Kilpailijoiden edustaja Leo Nokelainen, Tampereen Eräpojat

Järjestelytoimikunta
Kilpailun johtaja          Satu Soutolahti (KePa)            p. 044 325 7385
Järjestelysihteeri         Maarit ”Maami” Mantila (KePa) p. 040 715 3496
                                   Annika Papinaho (KePa)          p. 050 523 7031
Tehtäväsihteeri           Pirkko Ketola (KePa)
Ratamestari                Tomi Mandelin (KePa)
Huoltopäällikkö           Janne Kallinen (StoPa)
Tiedottaja                   Annukka ”Torvi” Enervi (KePa)
Talouspäällikkö           Nanna Rantanen (KePa)
Tulostoimisto              Juhani ”Hani” Hanka (KuKo)
Viestipäällikkö             Petteri Valo (MäPa)
Kisakeskusvastaava    Jenni Jokela (KePa)
Tehtäväryhmäjohtajat Tuija ”Tuitsi” Manneri (KuKo)
                                   Harri ”Harppa” Manneri (KuKo)
                                   Elina Kukko (KuKo) ja  Kati Koikkalainen (IlPa)
                                   Jari ”Heuse” Leppämäki (KePa)
                                   Mika ”Hapsu” Haaparanta (MäPa)

Rastipäälliköt
Laura Vilkkilä, Tanja Härkönen, Ilonen Leiman, Teppo Pihlainen, Saara Santaniemi, Johanna Kopra, Vilmaliina Yrjölä-Hanka, Taija Huuskonen, Jari "Heuse" Leppämäki, Annika Raevaara-Marjanen, Antti Helske, Sami Satokangas, Rea Tiihonen, Iida Heinonen, Reetta Pihlajamaa, Heta Koskinen, Anni Ylinen, Liisa Koivumäki, Riitta Hjelt, Kati Koikkalainen, Lauri Hanka, Aarne Manneri, Juha Soutolahti, Irene Viitanen, Tuomas Sallinen, Riitta Kivivasara, Elina Vilenius ja Outi Sortino

Muita tekijöitä
Yörastipäällikkö        Aino Saarimäki (KePa)
Muonitus                  Jonna Pohja (StoPa)
Reservipäällikkö       Tarmo Ketola (KePa)
 
KILPAILUNJOHTAJAN TERVEHDYS

PULLAMÖSSÖÄ, PAPANOITA JA PARTIOKISOJA
Hämmennän makkarakastiketta ... tulkaa vaan peremmälle, tehkää tilaa tuohon pöytään, aukaisen tietokoneen ... nuorempi lapsistani huutaa pyyhkimään  ... pöytä onkin jo katettu ... tietokone sai vihdoin nettiyhteyden auki ... syötän toisella kädellä nuorimmaista ja toisella saan aikaiseksi muutaman korjauksen varusteisiin ... hei, joku kaatoi vesilasin turvallisuusohjeen päälle, annatteko luutun ... niin, miten sen kisamerkin laita on ... saan välissä muutaman haukun patonkia omaankin suuhun, jälkipolvi on siirtynyt pullien pariin ruokaillen tällä kertaa juosten ... plääh, pitikö niiden tuoda nyt ne omat astiat ruokailuun ... tässä vaiheessa olen pyyhkinyt pyllyjä jo kuusi kertaa ... niin, ja millä tikulla se on se viimeisin kisakaavio ... vihdoin puoli tuntia tehokasta työaikaa, kun Bambi seikkailee televisiossa ...

Tällä kertaa istumme torstai-iltaa meidän tuvassa pirtinpöydän ääressä ja yritämme hioa tätä kilpailuohjetta. Tämän hetkisen elämäni suurimpia haasteita on se, miten saan jaettua vuorokauden tunnit perheeni, ekaluokkalaisteni ja tämän rakkaan harrastukseni kesken niin, että jokainen osapuoli saa sen, minkä tarvitsee ja mikä sille kuuluu. Onneksi saan jakaa tuntemukseni muiden paperipartiota pyörittävien johtajalähimmäisteni kanssa tietäen, että meitä riittää muuallakin.

Itse kisaviikonlopun odotus on jo hyvin korkealla – sen verran paljon paperin vatvontaa on tässä puolentoista vuoden valmistelujen aikana tullut tehtyä. Toisaalta puolet tämänkin kokoontumisen ajasta on kulunut hysteeristen naurunremakoiden parissa, enkä luopuisi niistä mistään hinnasta. Yläasteelta asti olen ollut intohimoinen kisaaja, ja lopetin kilpailujen laskemisen jossain 40 kohdalla kahdeksan vuotta sitten. Nyt olen (vasta) ensimmäistä kertaa näin suuren kilpailun johtajana, ja pesti on ollut haastava ja mielenkiintoinen, mutta luonnollinen jatko kilpailu-urallani.

Tämän kilpailun järjestäminen on ollut suhteellisen nuoren alueemme ensimmäisiä suuria projekteja, joita on tehty usean lippukunnan voimin. Haasteellisinta projektissa ovat olleet välimatkat ja sen myötä tiedonkulku. Järjestelytoimikunnan ydinporukkakin asuu toisistaan yli sadan kilometrin säteellä. Kilpailuja on tehty etätyönä ja sähköpostien lukumäärää ei liene kukaan laskenut.

Toisaalta mukaan järjestelyihin ilmoittautuivat jokaisesta lippukunnasta ne, jotka ovat eniten olleet kilpailukulttuurin kanssa tekemisissä – kaikki aikuisikäisiä aktiivipartiolaisia. Tehtäväryhmissä on myös paljon innokkaita nuoria tekijöitä ja tulevia osaajia. Kilpailun johtajana olen saattanut levollisin mielin seurata mm. tehtäväryhmien hyvin itsenäistä ja vastuullista toimintaa. Tämä on ihanaa vaihtelua tavalliseen oman lippukunnan arkeen, jossa ajoittain pienten kaupunkien tavoin kärsitään aikuisjohtajapulasta. Nyt mikään lippukunta ei ole saanut kilpailuista liian suurta taakkaa, kun vastuu on jakautunut tasaisesti kahdeksan lippukunnan kesken.

Kilpailun sai teemansa partio 100 vuotta Suomessa –juhlavuoden mukaan. Toivotan teidät kaikki järjestelijöiden puolesta lämpimästi tervetulleiksi vuoden 2010 Leon Lenkkiin ja Hilkan kilpaan! Toivomme teille iloista ja kevyttä juhlamieltä toukokuisen Keuruun metsissä.

Toivoo kilpailunjohtajanne Satu (joka jännittää eniten sitä, peruuko lastenhoitaja tulonsa)

OHJEITA JA MÄÄRÄYKSIÄ KILPAILIJOILLE

Kilpailukeskus ja kisakanslia

Kivelän koulu
Uskalintie 6-8
42700 Keuruu
 
Koulun pihassa on muutamia pysäköintipaikkoja ja ne on tarkoitettu kilpailun järjestäjille ja kauempaa tuleville kisailijoille. Suosikaa kimppakyytejä! Suosittelemme pysäköintipaikkojen vähyyden vuoksi saapumista julkisilla kulkuneuvoilla. Noudata kisa-aamuna liikenteenohjausta tehokkaan pysäköinnin takaamiseksi.

Kilpailukeskus on avoinna perjantaista 14.5. klo 18.00 alkaen sunnuntaihin 16.5. klo 19.00 asti. Kilpailukeskuksen päivystävä puhelin on 044 5034525 / Jenni Jokela.

Majoitustarpeesta ilmoittaneille on varattu kilpailukeskuksesta lattiamajoitustilaa kilpailua edeltäväksi yöksi. Kilpailukeskuksessa on kanttiini, jossa myydään makeisia, pientä suolaista ja virvokkeita. Kanttiini on avoinna perjantaina klo 19–22, lauantaina klo 8-12 ja sunnuntaina klo 10–18.

Saapuminen kilpailukeskukseen

Ajo-ohje löytyy tämän kilpailuohjeen liitteenä. Ajo-ohjeet löytyvät myös netin reittihakupalveluista. Kilpailukeskukseen on opastus valtatieltä 23.

Ilmoittautuminen

Vartionjohtaja ilmoittaa vartion ilmoittautumispisteeseen heti kilpailukeskukseen saavuttuaan. Ilmoittautua voi perjantai-iltana klo 20.00 – 23.00 ja lauantaina klo 7.30 – 9.00 Ilmoittautumisessa vartionjohtajalla tulee olla mukanaan vartion kaikkien jäsenten SP:n vuoden 2010 jäsenkortit, henkilöllisyystodistukset sekä valmiiksi täytetty ilmoittautumislomake. Mikäli jollakin vartion jäsenellä ei ole jäsenkorttia, on hänen todistettava maksettu jäsenmaksu muulla tositteella. Jos maksettua jäsenmaksua ei pystytyä toteamaan, ei kilpalija voi osallistua kilpailuun. Mikäli epäilette, että vartion jäsenmaksu- ym. tiedoissa on jotain epäselvää, selvittäkää asia etukäteen.

Mikäli vartion kokoonpano on partiotaitokilpailujen sääntöjen vastainen, tuomarineuvosto tekee lauantaiaamuna päätöksen, kilpaileeko vartio kilpailun ulkopuolella. Asiasta tiedotetaan avajaisissa.

Erillistä käsiohjelmaa ei enää jaeta ilmoittautumisen yhteydessä. Tämä kilpailuohje toimii sekä ennakko-ohjeena että käsiohjelmana.

Jos vartio ei pääse osallistumaan kilpailuun, ilmoittakaa asiasta välittömästi tekstiviestillä numeroon: 040 7153496 . Tämä on tärkeää lähtöjärjestelyjen kannalta!

Avajaiset ja lähtö
Avajaiset pidetään kilpailukeskuksen sisäpihalla. Lähtö tapahtuu pihasta LÄHTÖ – kyltin luota porrastetusti. Vartion tarkka lähtöaika selviää ilmoittautuessa. Tuona aikana vartion on oltava varusteineen lähtöpisteellä. Ks. kilpailun aikataulu.

Kartat, radat ja rastit
Vartio saa yhden kilpailukartan. Kilpailukarttana käytetään värillistä maastokarttakopiota, jonka mittakaava on noin 1:20000. Tarkka mittakaava on merkitty karttaan. Lisäksi suunnistustehtävissä käytetään erikoiskarttoja.

Ratojen pituudet sarjoittain:
ruskea 25 km
harmaa 35 km
sininen  20 km
punainen 23 km
 
Rastit on merkitty maastoon oranssi-valkoisilla rastilipuilla. Mallirasti on nähtävillä kilpailukeskuksessa. Kielletyt alueet on merkitty karttaan kielletyn alueen merkillä. Kielletyillä alueilla ei saa liikkua.

Tehtävärasteilla on käytävä numerojärjestyksessä. Tehtävärastin väliin jättäminen tulkitaan vartion keskeyttämiseksi. Vartion pitää ilmoittaa seuraavalla rastilla, että on jättänyt pakollisen rastin käymättä. Vartion tulee ilmoittautua partiomaisesti tullessaan rastille. Rastien aukioloajat ilmoitetaan etenemisohjeessa. Rastin sulkeuduttua tehtävää ei voi suorittaa.

Toimitsijoiden tunnukset
Toimitsijatunnuksia (tehtävä, nimi) kantavat tuomarineuvoston ja järjestelytoimikunnan jäsenet sekä rastipäälliköt. Rastipäälliköillä on yllään keltaiset heijastinliivit ja kilpailijoiden edustajalla oranssi liivi. Kaikilla järjestelijöillä on punaiset tapahtumahuivit.

Tehtävien anto ja niiden tekeminen
Tehtävät annetaan kirjallisina tehtäväkäskyinä. Suoritusaika alkaa tehtäväkäskyn saamisesta, ellei toisin mainita. Määräajassa suoritettava tehtävä on palautettava tehtäväkäskyssä mainitun ajan kuluessa. Vartion on merkittävä jokaiseen vastauslomakkeeseen ja luovuttamaansa tehtävään selkeäsi vartion nimi, numero ja sarja.

Pakollinen yölepo ja yöpyminen
Tässä kilpailussa on kaikilla sarjoilla yörastilla vähintään kolme tuntia tehtävätöntä aikaa (Hämeen Partiopiiri ry:n poikkeukset SP:n sääntöihin). Yörastilla vartioilla ei ole mahdollisuutta tehdä nuotiota.

Keskeyttäminen tai eksyminen
Keskeyttäneiden vartioiden on viivytyksettä ilmoittauduttava lähimmälle kilpailurastille, josta vartio saa tarkempia ohjeita. Jos eksytte jonnekin todella kauas, yrittäkää etsiä puhelin ja soittakaa välittömästi kilpailukeskuksen viestikeskukseen puh. 050 5254238.

Käyttäytyminen

Kilpailuvartioilta edellytetään partiomaista käytöstä, joka tarkoittaa mm.:
• Partiohuivia ja kilpailunumeroa pidetään näkyvillä koko tapahtuman ajan
• Vartion tulee ilmoittautua rastille tullessaan.
• Maastossa liikuttaessa noudatetaan jokamiehenoikeuksia ja –velvollisuuksia sekä liikennesääntöjä
• Toimitsijoiden ja rastihenkilöstön ohjeita ja neuvoja on noudatettava
• Työkalujen terien on oltava suojattuna muutoin kuin käytön aikana.
• Tupakointi on sallittu 18 vuotta täyttäneille kilpailukeskuksen läheisyydessä vain merkatulla paikalla viihtyvyyden ja turvallisuuden takia. Rastialueilla tupakointi on kielletty.

Tehtäväsuorituksen hylkääminen 

Tehtäväkäskyssä kiellettyjen varusteiden käyttö tai muu tehtäväkäskyn hengen vastainen suoritus aiheuttaa vartion kyseisen tehtäväsuorituksen hylkäämisen. Päätöksen asiasta tekee tuomarineuvosto.
 
Kilpailusta hylkääminen
Vartion jäsenen loukkaantumisen vuoksi vajaalukuiseksi kesken kilpailua tuleva vartio saa jatkaa kilpailua, joko kilpailussa tai ulkopuolella. Päätöksen asiasta tekee tuomarineuvosto. Vajaalukuisuus ei merkitse kilpailun keskeyttämistä.

Määräyksiä, joiden rikkominen kilpailun aikana aiheuttaa vartion hylkäämisen kilpailusta:
• Kilpailuvartio ei saa jakaantua ilman tehtäväkäskyn tai jakaantumisohjeen lupaa.
• Lunttien tai muun vastaavan kirjallisuuden käyttö, vartioiden yhteistyö tehtävissä tai muun ulkopuolisen avun käyttö on kielletty (ellei järjestäjä toisin määrää).
• Vartion huoltaminen kilpailun aikana on kielletty. Huoltajan liikkuminen kilpailumaastossa ilman lupaa voi aiheuttaa häneen yhdistettävissä olevien vartioiden sulkemisen kilpailusta.
• Omien karttojen, radiopuhelimien, matkapuhelimien, sähköisten paikannus ja/tai kommunikointilaitteiden sekä sähköisten tiedontallennuslaitteiden (kuten kämmentietokone) hallussapito kilpailun aikana on kielletty.
• Tuomarineuvosto voi hylätä vartion kilpailusta lisäksi silloin, jos kilpailuvartion tai sen jäsenen todetaan menetelleen kilpailussa tai kilpailualueella (myös muulloin kuin kilpailun kuluessa) partiohengen vastaisesti tai rikkoneen sääntöjä tai sillä on tavallista enemmän ennakkotietoa kilpailusta.
• Tulen sytyttäminen, polttopuiden ottaminen, viljelysten ylittäminen, pihamailla kulku, rakennustarvikkeiden ottaminen ja puiden kaataminen ilman lupaa on kielletty.
• Kilpailuvarusteet on kuljetettava lähdöstä maaliin.
• Vartion on käytävä rasteilla annetussa järjestyksessä.

Muita säännöksiä ja ohjeita

Kilpailussa noudatetaan Suomen Partiolaisten partiotaitokilpailujen sääntöjä Hämeen Partiopiiri ry:n hyväksymin poikkeuksin. Voimassa olevat säännöt löytyvät osoitteesta http://www.partio.fi sekä http://www.hp.partio.fi. Kilpailijoiden tulee tutustua myös Suomen Partiolaisten turvallisuusohjeisiin. Turvallisuusohjeet löytyvät partio.fi sivustolta.
 
Lääkintähuolto ja vakuutukset
Kilpailuvartioilla on oltava ensiapuvälineitä omaa tarvetta varten (ks. pakolliset varusteet). Rasteilta löytyy pikkutapaturmien hoitoon tarvittava välineistö. Kilpailun ea-ryhmään saa yhteyden rastihenkilöstön välityksellä.

Vartiot kilpailevat omalla vastuullaan. Kilpailijat on vakuutettu SP:n jäsenmaksuun sisältyvällä toissijaisella tapaturma- ja vastuuvakuutuksella. Kaikilla kilpailijoilla tulee olla SP:n vuoden 2010 jäsenmaksu maksettuna.

Vaihtovarusteet, peseytyminen ja ruokailu
Kilpailukeskuksessa tulee noudattaa siisteyttä. Kilpailijoiden tulee pakata kilpailukeskukseen kisan ajaksi jäävät tavarat selkeästi nimettyihin (nimi, numero ja sarja) kasseihin. Kisavartiot jättävät vaihtovarusteensa kilpailukeskuksen liikuntasaliin. Kassit tulisi mielellään pistää jätesäkkiin tai sitoa nipuksi. Järjestäjät eivät vastaa vaihtovarustekasseista hävinneistä tavaroista.

Arvotavarat, kuten rahapussit, kännykät ja avaimet voi jättää säilytykseen kilpailukansliaan kilpailun ajaksi. Tavarat pakataan vartiokohtaisesti pussiin/vast., joka varustetaan vartion nimellä ja numerolla. Muista sulkea kännykkä ennen säilöön vientiä tai vaihtovarustekassiin pakkaamista.

Kilpailun jälkeen on peseytymismahdollisuus. Suihkut löytyvät liikuntasalin takaa, seuraa tarkempia opasteita kilpailukeskuksessa. Jättäkää peseytymistilat siistiksi myös seuraaville käyttäjille!

Kilpailijoille tarjotaan lämmin ateria kilpailukeskuksessa kilpailun jälkeen. Ruoka syödään omista astioista. Muusta kilpailun aikaisesta ruoasta vartio huolehtii itse. Ruokailu- ja peseytymistilat ovat pienet, joten valmistaudu jonottamaan. Järjestäjät toivovat kilpailijoilta malttia tässä asiassa.

Lauantain aamupala on tarjolla kilpailukeskuksessa yleisaikataulun mukaisesti sen ilmoittautumisen yhteydessä etukäteen varanneille.
 
Tulokset ja palkintojen jako
Tulokset ja tehtävien oikeat vastaukset ovat nähtävillä kilpailukeskuksessa kilpailun jälkeen. Tulosluettelo lähetetään kilpailuvartioille kahden viikon kuluessa sähköpostilla. Tulokset ovat luettavissa myös kilpailun nettisivuilta.

Palkintojenjako on sunnuntaina 16.5. mahdollisimman pian viimeisen vartion maaliin saapumisen jälkeen.

Tarkistuspyynnöt ja vastalauseet
Tarkistuspyyntö esitetään kirjallisesti kilpailijoiden edustajalle ja lomakkeita on saatavissa kilpailukansliasta. Tarkistuspyyntö on maksuton.

Vastalause kilpailujen järjestelyjä, kilpailijoita tai tehtävien arvostelua vastaan on jätettävä kirjallisesti tuomarineuvoston puheenjohtajalle viimeistään puolen tunnin kuluttua siitä, kun valvojan hyväksymät kaikkien tehtävien tulokset on julkaistu kilpailukeskuksen tulostaululla. Nämä käsitellään ennen palkintojenjakoa.

Vastalause tarkistettua tulosluetteloa ja arvostelua vastaan on postitettava tuomarineuvoston puheenjohtajalle viimeistään viikon kuluessa tulosluettelon lähettämisestä.

Vastalause on tehtävä kirjallisesti, ja sen voi esittää ainoastaan kilpailuvartio. Vastalausemaksu on 50 % kilpailun osanottomaksusta (35 euroa), ja se tulee maksaa vastalauseen yhteydessä.

VARUSTEET

Kilpailunumero
Vartio valmistaa itselleen tarvittavan määrän säänkestäviä kilpailunumeroita (ks. pakolliset varusteet). Kilpailunumeroiden on oltava kooltaan vähintään 15 cm x 20 cm. Niiden on oltava selkeästi esillä koko kilpailun ajan, vain sadeasu saa peittää kilpailunumeron väliaikaisesti. Vartion mahdollisesti jakaantuessa suunnistettavien taipaleiden ajaksi (säännöt 25 §) on jokaisella vartion osalla oltava kilpailunumero. Kilpailuvartiot ja niiden kilpailunumerot julkaistaan kilpailun kotisivuilla viimeistään 4.5.

Pakolliset varusteet

Henkilökohtaiset varusteet

• partiohuivi (kannetaan näkyvillä ennen kilpailua, kilpailun ajan ja sen jälkeen)
• ensiside tai vastaava
• juomapullo ja juomista (reitin varrella molempina päivinä 2-3 vesipistettä)
• kompassi (rastinpiirtoreiästä on hyötyä)
• kello
• lyijykynä
• kirjoitusvahvuinen musta spriitussi
• puukko
• muki
• tulitikut
• valaisin
• yöpymisvarusteet
• SP:n jäsenkortti 2010 tai jäsenmaksukuitti (ei maastoon)
• henkilöllisyystodistus (ei maastoon)
• peseytymisvarusteet, vaihtovaatteet ja ruokailuvälineet (ei maastoon)
• muovipussi likaisille ja märille varusteille (ei maastoon)
 
Vartiokohtaiset varusteet
• kilpailunumerot, SIPU 2kpl ja RUHA 3kpl
• vedenpitävä karttasuoja
• säänkestäviä nimilappuja pitkillä kiinnitysnaruilla 6 kpl (vartion nimi, numero ja sarja)
• ensiapupakkaus (leveä sideharsorulla, idealside, laastaria ja sidetaitoksia)
• keitin, jossa 2 kattilaa ja kansi
• polttoainetta keittimeen
• ruokailuvälineet
• vispilä
• veistämiseen soveltuva kirves
• sakset
• lyijykynä
• isosilmäinen teräväkärkinen neula 2kpl
• mitta
• linjapihdit leikkurilla
• pora (ei akkuporakone) 
• 10 mm puuporanterä (ruha)
• 8 mm puuporanterä (sipu)
• saha (suosittelemme hienohampaista ja karkeahampaista)
• taltta 10 - 16 mm (ruha)
• majoite 

Suositeltavat vartiokohtaiset varusteet
• tasataltta 10 - 16 mm (sipu)
• viiltosuojahanskat
• hiomapaperia
• puolipyöreä viila tai raspi
• vartion harkinnan mukaan ruokaa tai eväitä kilpailun ajaksi

OHJEITA HUOLTAJILLE JA KUTSUVIERAILLE

Kutsuvieraat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan kilpailua lauantaina 15.5. Heille on varattu omaa ohjelmaa, joka sisältää mm. infotilaisuuden ja tutustumisen kilpailurasteille. Tarkempi päiväohjelma selviää avajaisten yhteydessä.

Huoltajat, jotka tarvitsevat lattiamajoitus / ruokailu –paketin, ilmoittautuvat järjestelysihteeri Maamille 5.5. mennessä, puh. 040 7153496. Huoltaja voi  samalla halutessaan ilmoittautua vapaaehtoisiin järjestelytehtäviin kilpailun aikana. Tehtävät määrittelee kilpailujohtaja, joka ottaa huoltajaan yhteyttä ennen kilpailua.

Huoltajien liikkuminen kilpailumaastossa ilman järjestäjien lupaa on kielletty. Se voi aiheuttaa huoltajaan yhdistettävissä olevien kilpailuvartioiden hylkäämisen. Kaikenlainen vartioiden avustaminen johtaa kyseisen vartion hylkäämiseen.

VARTIOIDEN NUMEROT

Sininen sarja
101 Kuningaspari
102 Kärpänen
103 Valiokunta
104 Evo
105 Rupeltajat
106 TsuFaki
107 Vammakakku
108 Vompatit
109 Wiedervereinigung
110 Zotanorsut
111 Pörriäiset
112 Timmit trikoot

Punainen sarja
201 JEES
202 Poro
203 Vihreät Miehet
204 Pa-Ha
205 EdesJotainFiksua
206 Höylä
207 TosiVahvaKarhu
208 Käyrä
209 Team Jäynä + J
210 Leka

Ruskea sarja

301 Kosken Mahti
302 Alpakat
303 Häätö-oravat
304 Vesselit
305 Nattaset
306 Kylmäkurkinen
307 LoKaRi
308 Ka-Ru
309 ViKat
310 Troidi
311 Pöllöt
312 3 D
313 Torsti
314 Trombi
315 Humppa
316 Tikli
317 Xenon
318 Tavis

Harmaa sarja
401 Super-hai
402 Ässä
403 Team Fendari
404 Ilwes
405 Va-Ko (Vasamien Kovat)
406 Keva
407 Vaaleanpunainen vipeltäjä
408 Nu-Ha
409 Ektoplasma
410 Villisika
411 MäkiAnkat
412 Tuulihaukka
413 Ankka
414 Herkkuparru
415 Tavi
416 Örn I
417 Keisari
418 Paavo
419 Vuoripuro.com
420 Pi-Ha
421 Tamaani
422 LVJ
423 Naula
424 UKH

VUODEN 2009 KILPAILUN VOITTAJAT

Leon Lenkki (harmaa): Ilves /TaKo
Hilkan Kilpa (ruskea): Teuvo / TaLo
Punainen sarja: Nu-Ha / TaKo
Sininen sarja: Alpakat / TeSi

LINKKEJÄ

Kilpailun kotisivu: www.llhk2010.partio.net
SP:n partiotaitokilpailujen säännöt: www.partio.fi
Hämeen Partiolaiset ry:n kilpailuja koskevia sääntöjä: www.hp.partio.fi
SP:n turvallisuusohjeet: www.partio.fi

TEHTÄVÄ- JA PISTELUETTELO
<- klikkaa linkkiä

AJO-OHJE
<- klikkaa linkkiä

KIITOKSET YHTEISÖILLE JA TUKIJOILLE

Suuri kiitos kaikille järjestelyissä auttaneille!

Jämsän ammattiopisto ravintola Kisälli
Keuruun kaupunki
Keuruun seurakunta
Kilpailumaaston maanomistajat
Kyläseura Jukojärven Veikot ry
Lasse Riihimäki, yörastimaaston maanomistaja
Patria
Ravintola Best Western Savonia, ravintolapäällikkö Helena Aaltonen ja myymälävastaava Raili Soutolahti
Suur-Keuruu
Haapamäen Apteekki
Lapinsalmen apteekki
Vaissi Oy
Bahco
Haapamäen seudun Osuuspankki
Pappilan Pidot
Tälli Oy
Otavan kirjapaino Oy
Annulin Ky
Lahja ja kangas TaTa
Partioaitta